Regen en nog meer regen

Ook bij La Colline Violette heeft het weer een negatieve invloed gehad op de planten en bomen in de tuin. De fruitoogst zal dit jaar tegenvallen, dit als gevolg van een aantal dagen -2 graden vorst in het voorjaar. Na de vorst volgt een periode warm weer met uitschieters naar 25 graden. De planten reageerde hierop door massaal te groeien. Helaas volgde daarna  een hagelbui met hagel ter grootte van kleine golfballen. Het gevolg was bedroevend, veel zwaar beschadigde planten.

De periode daarna kenmerkte zich door koel weer met af en toe zon en vooral veel regen. Hierop reageerde de planten door goed te groeien. De bloemen Swale staat er mooi bij. Maar niet alleen de bloemen groeien hard. Het gras is echt een nachtmerrie, niet bij te houden.

De beoogde Zentuin heeft zo zijn eigen uitdagingen. Een aantal jaar geleden stond daar alleen metershoge bramen en brandnetels. Nadat ik deze had verwijderd, bleek er een privé puinstort onder vandaan te komen. Van de nood een deugd gemaakt door met de oude dakpannen en stenen een begin van terrassen en paden te maken. Plantjes erop. Zag er beter uit. Vorig zomer is de berg volledig overgenomen door de gehate akkerwinde.

In de herfst heb ik dat kunnen oprollen als ware het een tapijt. Na dit voorjaar kwam ik na een paar weken weer eens bij de berg. Tot mijn verbazing stond er weer heel veel andere ongewenste planten.

Vele kruiwagens onkruid verder, kan ik mijn planten weer zien. Ga er deze week nog wat bij zetten.

In onze fantasie is de Zen tuin er al, maar het zal nog wel een twee jaar duren voordat het er echt op begint te lijken. Ik houd jullie op de hoogte.